Ainekset
- 1/2 dl sokeria
- 3 keltuaista
- 1/2 tl inkivääriä
- 1/2 tl neilikkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl ranskankermaa
- 8 kpl LU Perinteisiä Piparkakkuja
- koristeluun marjoja
Valmistusohjeet
1
Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Mausta vaahto inkiväärillä
ja neilikalla. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri
sekä ranskankerma. Yhdistä vaahdot. Murskaa piparkakut ja kääntele puolet muruista seokseen. Kaada massa kelmulla vuorattuun kakku- tai leipävuokaan, ripottele väleihin piparkakkumurua ja anna jäätyä pakastimessa
yön yli. Ota jäädyke huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.
ja neilikalla. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri
sekä ranskankerma. Yhdistä vaahdot. Murskaa piparkakut ja kääntele puolet muruista seokseen. Kaada massa kelmulla vuorattuun kakku- tai leipävuokaan, ripottele väleihin piparkakkumurua ja anna jäätyä pakastimessa
yön yli. Ota jäädyke huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.
2
Kumoa jäädyke vadille, koristele piparkakkumuruilla ja marjoilla.
Itse tein jouluna tämän herkun lisäämällä aika paljon lisää piparia, mitä ohjeessa sanottiin. Maku oli taivaallinen, joten jos olisin jättänyt määrän reseptin mukaiseksi, niin olisi ollut mahdollista, että maku olisi jäänyt minun makuuni liian pliisuksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti