keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Suklaiset-broileripihvit

Kyllä, suklaa-kanaa. Mieheni intoutui kokeilemaan uutta löytämäänsä reseptiä. Yhditelmä kana-suklaa kuulostaa hieman oudolta, mutta siitä tuli kyllä oikeasti yllättävän hyvää, voisin syödä toistekin. Pitäisi olla rohkeutta useammin kokeilla erilaisia reseptejä, eikä kangistua vanhoihin kaavoihin ruokien laiton suhteen. Tämäkin kokeilu osoitti, että ennakkoluulottomasti kokeilemalla voi löytää tosi yllättäviäkin makuelämyksiä. Tämä ruokalaji jäänee meidänkin perheen reseptikirjaan.
Lapset eivät tosin kauheasti innostuneet ruoasta. Lapsille annettiin pelkkää kanaa ja riisiä, niin ettei kastiketta juurikaan laitettu. Kastike on hieman tulista chilin vuoksi, mutta ajatus suklaasta ruoassa tuntui heistä myös vieraalta. No ilman ennakkoluulojakin luulen, ettei kastike välttämättä maultaan lapsen suuhun kauhean hyvin sovi. Me aikuiset kyllä tykkäsimme. Ruoan kanssa mainiosti sopi punaviini.
Suklaana käytimme Brunberin tummaa suklaata. Olen viimeisen puolen vuoden aikana oppinut tykkäämään tummasta suklaasta ja sen täyteläisestä mausta. Yksi parhaimpia tummia suklaita on mielestäni juuri tämä Brunberin tumma suklaa, vaikka onkin laktoositon ja gluteeniton. Tosin tummimpia suklaita se ei ole koostumukseltaan. Kaakaopitoisuus 53%.

Ei kommentteja: