Marjakausien kääntyessä lopuilleen, on aika katsoa kasvisherkkuja. Inspiraationa toimi ystäväni lahjoittama kesäkurpitsa hänen omalta kasvimaaltaan.
Herkullinen kasvishöystö, johon sisältyy halutussa suhteessa kesäkurpitsaa, paprikaa, sieniä, sipulia, joukkoon hieman oliiviöljyä, suolaa ja Välimeren yrtit-mausteseosta. Höystö peitellään tomaateilla ja vuohenjuustolla. Uuniin 200 astetta ja n. 20-40min. Minulla meni 45 min, että kesäkurpitsat pehmenivät tarpeeksi. Pesto sopii myös mukaan, mutta mieheni ei pestosta välitä, joten sitä lisäsin vain omaan annokseeni. Kasvishöystö on helppo ja siihen voi lisätä mielensä mukaan mitä keksiikin. Seuraavalla kerralla voisi sekaan heittää oliiveja ja fetajuustoa ainakin. Höystö sopii syötäväksi lihan ja kalan kanssa, mutta on ihan herkkua sellaisenaankin. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti