Mikään esteettisesti kaunis ei juustokakusta tullut. Mutta maku oli ihan hyvä, parasta kylmänä. Itse asiassa lämpimänä ei tee mitenkään vaikutusta. Ohjeessakin kehoitetaan antaa kakun jäähtyä, mutta enhän minä malttanut olla maistamatta heti tuoreeltaa. Ja jos haluaa kakkuun makeutta, niin mangokastike on siinä tapauksessa ehdoton.
Keksit murustuivat myös reunoilta ikävästi. Rasvaa laittaisin pohjaan lisää, jotta paremmin sitoisi keksinmurut. Mutta tosiaan, ei mikään kaunis, mutta aikuiseen makuun näytti kyllä maistuvan, sillä kakusta oli tänä aamuna enää alle puolet jäljellä. Kesäkakuksi oikein sopiva ja raikas, jos tykkää juustokakuista ja sitruunan mausta.
Ohje:
Pohja
200g kaurakeksejä
3 rk juoksevaa kasvirasvavalmistetta
Täyte
1 prk ( 500g ) maustamatonta jogurtinomaista soijavalmistetta ( esim. Alpro )
2 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
Mangokastike
1 prk ( 425/225g ) mangoviipaleita
1 dl mangopurkin lientä
1 1/2 dl hyytelösokeria
Voite kasvisrasvavalmisteella irtopohjavuoan ( halk.n22cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.
Jauha keksit muruiksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla.
Kaada keksimurut astiaan ja sekoita joukkoon rasva.
Painele kaksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa reilu pala foliota ja painele pohjan ja reunojen päälle tiiviisti, jotta reunat pysyvät esipaistettaessa ylhäällä. Esipaista pohjaa uunissa 200-asteessa 8 minuuttia.
Poista pohjan päältä folio ja kaada täyte vuokaan.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt kokonaan.
Nosta kakku jäähtymään ritilälle enne vuoasta irroittamista.
Soseuta mangoviipaleet ja 1 dl purkin lientä keskenään. Nosta sose kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kastikkeen kiehahtaa. Jäähdytä ja tarjoile kakun kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti